Με υποσχέσεις για θέαμα υψηλού επιπέδου η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων

  • Post author:

Θέαμα υψηλού επιπέδου υπόσχεται η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων, που διοργανώνει το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη διαδρομή των Λιγκιάδων, με 25 πληρώματα και αυτοκίνητα να αναμένεται να βρεθούν στην αφετηρία.

Ο αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και συγκεντρώνει αξιόλογες συμμετοχές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αρκετοί γιαννιώτες αθλητές. «Τα Γιάννενα είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Υπάρχουν αθλητές και αυτοκίνητα που είναι σε υψηλό επίπεδο. Αξίζει ο κόσμος να έρθει στη διαδρομή», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό της ΕΛ.ΕΤ.Α., τους χορηγούς «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST Βουνοπλαγιάς» και τη City Cars Ioannina, που αντιπροσωπεύει την Peugeot, την MG, τη DC Citroen, καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθειά τους. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρόσβασης, που θα συνδέει τους Λιγκιάδες με τη Μάζια, ώστε να μην προκύψει κανένα ζήτημα για όσους χρειαστεί να μετακινηθούν την ώρα του αγώνα. Δρόμος, μάλιστα, που πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί σε δεύτερο χρόνο.

Η διαδρομή μήκους 4 χλμ. θα ξεκινά από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων με τους Λιγκιάδες και θα τερματίζει λίγο πριν την κεντρική πλατεία της μαρτυρικής Κοινότητας, που θα γεμίσει από τους ήχους των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 13 Απριλίου, θα διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές και την Κυριακή 14 Απριλίου τα δύο σκέλη του αγώνα.

Με real time αποτελέσματα

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑ (https://eleta.eu/live/), χάρη στην ανάπτυξη ενός προγράμματος αυτοματοποιημένης καταγραφής του χρόνου και των αποτελεσμάτων, που προέκυψε από τη συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής ActionNPA.

«Θα καταγράφονται αυτοματοποιημένα οι χρόνοι στην αφετηρία, τη μέση διαδρομή (split) και τον τερματισμό και αυτό θα είναι ορατό στη σελίδα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Η ΕΛΕΤΑ θα είναι ο μοναδικός διοργανωτής αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, που θα έχει αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής. Το σύστημα είναι επεκτάσιμο και θα μπορέσουμε σε δεύτερο και σε τρίτο χρόνο να το επεκτείνουμε για ζωντανή μετάδοση ήχου και εικόνας μέσα από το internet ζωντανά», εξήγησε ο ιδιοκτήτης της ActionNPA Νικόλαος Αρκαδόπουλος, σημειώνοντας πως όλοι οι προγραμματιστές, που εργάστηκαν σε εθελοντική βάση για την ανάπτυξη του συστήματος, είναι Γιαννιώτες.

Στήριξη και ευχαριστίες

Στο γεγονός ότι η Ανάβαση Ιωαννίνων εντάχθηκε στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος από τη δεύτερη μόλις διοργάνωσή της, στάθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης. «Ευχή όλων είναι να ενταχθεί και στο πρωτάθλημα, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πολλαπλασιαστούν οι συμμετοχές», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις ενέργειες, που φέρνουν επισκέπτες στα Γιάννενα. Σημείωσε, παράλληλα, πως είναι μια ευκαιρία για τα Γιάννενα να δείξουν και το «μπαλκόνι» τους, που είναι οι Λιγκιάδες.

Τα συγχαρητήριά του στους ανθρώπους της ΕΛΕΤΑ για την προσπάθεια ανάδειξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ένταξης της Ανάβασης Ιωαννίνων σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης. «Η Περιφέρεια είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες δράσεις, που φέρνουν κόσμο στα Γιάννενα και γενικότερα στην Ήπειρο, γιατί πιστεύουμε πως ο αθλητισμός είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή», πρόσθεσε.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της διεξαγωγής του αγώνα, θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων θα γίνει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή από τις 8.30 το πρωί έως 4.30 απόγευμα στον δρόμο διασταύρωση Λιγκιάδων έως πλατεία Λιγκιάδων και στο τμήμα της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων από τη διασταύρωση Αμφιθέας έως το γήπεδο Μάζιας. Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων από τον κόμβο Ζαγορίου έως τον κόμβο Μάζιας.

Ο υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, αστυνομικός υποδιευθυντής Δημήτριος Μάντζιος παρακάλεσε τους οδηγούς να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές.