Διήμερο γεμάτο δράση υπόσχεται το 9ο Rally Sprint “Ι.ΚΤΕΟ Autotest” Δωδώνης

  • Post author:

Με προσδοκίες για υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και άφθονο θέαμα ξεκινά αύριο Σάββατο 6 Ιουλίου το διήμερο του 9ου Rally Sprint “Ι.ΚΤΕΟ Autotest” Δωδώνης, ο δεύτερος φετινός αγώνας που διοργανώνει το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛΕΤΑ.
Συμμετοχή έχουν δηλώσει 20 πληρώματα, τα μισά εκ των οποίων έχουν στη σύνθεσή τους μέλη της τοπικής λέσχης, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί οδηγοί με πλούσιες αγωνιστικές περγαμηνές.
Ουσιαστικά τα πληρώματα μπήκαν στον ρυθμό του αγώνα από το πρωί της Παρασκευής, με τις αναγνωρίσεις στην ειδική διαδρομή της Δωδώνης, αναγνωρίσεις που θα συνεχιστούν και αύριο Σάββατο, έως τις 2 το μεσημέρι. Από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα θα διεξαχθεί ο Τεχνικός Έλεγχος στο «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST Βουνοπλαγιάς», που αποτελεί πλέον σταθερό χορηγό της ΕΛΕΤΑ σε κάθε διοργάνωση.
Στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με θέα στη λίμνη Παμβώτιδα, θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, όπου οι φίλοι των αγώνων και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να… ακούσουν από απόσταση αναπνοής τα αυτοκίνητα, στα μπάκετ των οποίων οι οδηγοί το επόμενο πρωί θα δώσουν τη μάχη με τα χρονόμετρα.
Το 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης αποτελείται από μία ειδική διαδρομή, μήκους 12.1 χλμ., η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές και χαρακτηρίζεται γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική. Η αφετηρία της ειδικής θα βρίσκεται μετά τη διασταύρωση για Κοσμηρά και ο τερματισμός στους Δραμεσιούς. Τα συνολικά χιλιόμετρα είναι 76.8, από τα οποία 40.5 απλής διαδρομής. Το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση στην ειδική στις 9:33 το πρωί της Κυριακής, με την ειδική διαδρομή να κλείνει μιάμιση ώρα νωρίτερα για λόγους ασφαλείας. Ο αγώνας προσμετρά βαθμολογικά στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος και είναι ο τρίτος από τους τέσσερις αγώνες του θεσμού, που ολοκληρώνεται στις 2-3 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα.
Το κέντρο και η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσουν χώρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην Ανατολή, και όχι στις εγκαταστάσεις της City Cars Ioannina, του δεύτερου μεγάλου χορηγού του αγώνα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και το Service Park και θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.
Το 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης υποστηρίζουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Δήμος Δωδώνης. Πολύτιμη αναμένεται να είναι, για μία ακόμη φορά, η συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.